Buma NL

Buma NL is dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gekarakteriseerd door interactieve panels, discussies, masterclasses,  showcases en de Buma NL awardshow. Het is het professioneel middelpunt voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire (Hollands, Pop, Nederlandstalig Alternatief, etc.)

De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziekindustrie.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers.

 

Conferentie

Artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers, labels en muziekliefhebbers kunnen netwerken en aanschuiven bij interactieve panels, discussies en masterclasses om te worden geïnformeerd en geïnspireerd.
 

Awardshow

Tijdens de awardshow, ook wel de Buma NL Awards genoemd, worden artiesten en auteurs binnen de Nederlandstalige muziek in de spotlights gezet. Er zijn in totaal 5 categorieën: Buma NL Awards - Hollandse Meester, Buma NL Awards - Beste Producer, Buma NL Awards - Meest Succesvolle Singles, Buma NL Awards - Industry Award, Buma NL Awards - Meest Succesvolle Kroeghit i.s.m. Xenox

Criteria Buma NL Awards 2023