Over Buma NL

Buma NL is dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt gekarakteriseerd door interactieve panels, discussies, masterclasses,  showcases en de Buma NL awardshow. Het is het professioneel middelpunt voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire (Hollands, Pop, Nederlandstalig Alternatief, etc.)

De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziekindustrie.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers.

Buma NL 2019 vindt plaats op 30 september 2019 in TivoliVredenburg te Utrecht.
 

Conferentie

Artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers, labels en muziekliefhebbers kunnen weer een dag lang netwerken en aanschuiven bij interactieve panels, discussies, masterclasses en showcases om te worden geïnformeerd en geïnspireerd.
 

Awardshow

Tijdens de awardshow, ook wel de Buma NL Awards genoemd, worden artiesten en auteurs binnen de Nederlandstalige muziek (o.a. Hollands, Pop en Nederlandstalig Alternatief) in verschillende categorieën onderscheiden.
 

Festival (Mediaparade)

Tijdens Buma NL zijn er diverse Nederlandstalige radiozenders aanwezig. Zij zenden de hele dag live uit en verzorgen diverse optredens. De mobiele radiostations van o.a. Sterren.nl, RADIONL, Bingo FM en MENT TV zijn op 30 september 'on air' vanaf de Mediaparade in TivoliVredenburg.

Daarnaast zijn er ook diverse partijen aanwezig waar je je kan inschrijven of waar je terecht kan om advies in te winnen, te netwerken of om een gezellig praatje te maken. Buma/Stemra, Sena, Xenox Music Media, BOEP en Stichting NORMA staan voor je klaar.