Over Buma NL

Buma NL is dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Een eendaags evenement dat met panels, discussies, showcases en de awardshow het professioneel middelpunt is voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire!

Buma NL bestaat uit een conferentieprogramma overdag en een awardshow in de avond, alles in het teken van het beste uit de Nederlandstalige muziek. De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziekindustrie.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers. De productie wordt verzorgd door Brand New Live.

Buma NL 2017 vindt plaats op 2 oktober in TivoliVredenburg te Utrecht. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de invulling van het programma. Tickets zijn vanaf nu hier te bestellen.

Conferentie

De conferentie bestaat uit een programma vol presentaties, panels, showcases en netwerkmomenten met als doel om deelnemers in één klap op de hoogte te brengen van wat er speelt in de Nederlandstalige muziekindustrie.

Het conferentieprogramma 2017 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Awardshow

Tijdens de awardshow, ook wel de Buma NL Awards genoemd, worden artiesten en auteurs binnen de Nederlandstalige muziek (Hollands, Pop en Indie) in verschillende categorieën onderscheiden. De categorieën en nominaties worden binnenkort bekend gemaakt.

LET OP!
De Buma NL Awardshow 2017 is enkel toegankelijk met een geldig Buma NL toegangsbewijs.

Mediaparade

Tijdens Buma NL zijn er diverse Nederlandstalige radiozenders aanwezig. Zij zullen de hele dag live uitzenden vanuit TivoliVredenburg.